Aanvullende voorwaarden Corona | versie 2.3 dd 01-06-2021

Deze voorwaarden zijn een aanvulling op de reisvoorwaarden van Met Bep en zijn op jouw boeking van toepassing als ze ten tijde van jouw boeking op deze website zijn gepubliceerd. Je ontvangt ze in dat geval ook bij jouw boekingsbevestiging.

Corona en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist. Op de website van de Rijksoverheid vindt u alles wat u moet weten over de regels als u weer naar huis terugreist. Een handige check wat u moet doen om weer terug te kunnen reizen naar Nederland vindt u hier.

Jouw zekerheden:

1.       Als jouw reis niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies door Corona (code oranje of rood in het land van bestemming) of door het niet kunnen uitvoeren van de reisdiensten, dan krijg jij de betaalde reissom 100% terug.
2.       Jouw betaalde gelden staan veilig op een derdengeldenrekening via STO Garant totdat jouw reis is uitgevoerd. Dus ook in geval van insolventie van Met Bep, kun jij er echt zeker van zijn dat jouw geld wordt teruggeboekt.

Een reis van Met Bep gaat door als:

1.       Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor jouw bestemming op de startdatum van jouw reis code groen of geel is, en het mogelijk is om over land naar de bestemming te reizen.
2.       Reizigers op basis van hun nationaliteit, en de gids tijdens doorreis of bij aankomst in het land van bestemming niet in quarantaine hoeven.
3.       De corona-regels op de plek van bestemming de uitvoering van de reis niet onmogelijk maken (denk aan regels omtrent groepsgrootte, beschikbaarheid van de accommodaties, reisbeperkingen, uitgaansbeperkingen).

Tips voordat je boekt (bij vragen bel ons):

1.       Check welke dekking jouw verzekeringen bieden voor Corona-gerelateerde gebeurtenissen. Je weet dan welk risico je accepteert door op reis te gaan, of je sluit een andere verzekering af als jij dat risico niet wilt dragen.
2.       Overweeg je vervoermiddel zorgvuldig. Je heen -en terugreis zijn niet inbegrepen en je eigen verantwoordelijkheid en risico. Check de annuleringsvoorwaarden van je vervoerder.
3.       Indien je zelf aanvullende accommodatie boekt, check dan de annuleringsvoorwaarden en boek liever een iets duurder alternatief waarbij je gratis kunt annuleren tot aankomst.
4.       Het liefst blijf je in Nederland in de 14 dagen voor startdatum van de reis. Je riskeert een quarantaine in Nederland waardoor je niet met ons op reis kunt gaan mocht je terugkeren uit oranje of rood gebied, of een quarantaine in het land van bestemming als je in een land van hún lijst met risicolanden bent geweest.
5.       Om risico’s ‘op de berg’ laag te houden en de gezondheidszorg ter plekke niet extra te belasten, vragen wij jou om jezelf goed te informeren over conditie/fitheid- en terreinvaardigheidsvoorwaarden van je reis.

We vragen jouw aandacht en actie voor het volgende:

1.       Je weet pas kort van tevoren of jouw reis door kan gaan. Met Bep streeft ernaar uiterlijk een week van tevoren een beslissing te nemen t.a.v. de Corona-situatie. Als Met Bep de reis door de Corona-situatie niet kan laten doorgaan of moet wijzigen, vergoeden we je onkosten niet.
2.       Voor vertrek ontvang je een Corona informatie document. Lees dit zorgvuldig door en vul benodigde formulieren voor het land van bestemming alvast in.
3.       Vermijdt tot aan de start van jouw reis contact met mensen die Corona-symptomen vertonen of daar zelf contact mee hebben. Als je klachten hebt, hoe mild ook, laat je je testen.
4.       In de dagen voor vertrek vragen we je een COVID-19-checklist naar waarheid in te vullen. Ook als je reeds gevaccineerd bent. Zonder ingevulde checklist kun je niet mee op reis.
5.       Het kan zijn dat het bestemmingsland een negatieve PCR-test vraagt bij binnenkomst. Deze test inclusief reiscertificaat kun je bv bij het Huisartsenlab of Coronalab.eu laten uitvoeren. Indien gewenst kun je via ons een VvKR kortingsvoucher krijgen.
6.       Besef dat je op diverse momenten mogelijk een extra PCR- en/of sneltest moet doen bv bij start van de tocht of bij aankomst bij een berghut, of voor terugkeer naar Nederland. Bij een positieve test-uitslag gelden de lokale regels ter plekke. Alle testen en de consequenties van de uitslag komen voor jouw eigen risico. Neem voldoende zelftesten mee op reis.
7.       Houd je tijdens de reis aan de geldende corona-regels van de Nederlandse overheid én die van het land van doorreis/bestemming. Wij volgen dit beleid.
8.       De gids zorgt voor handhaving van de corona-regels in de groep en heeft de bevoegdheid een reiziger die zich hier ondanks attendering niet aan houdt uit te sluiten van het vervolg van de reis.
9.       De aanbetalingsverplichting uit onze reisvoorwaarden vervalt zolang deze Aanvullende Voorwaarden Corona op onze website staan op het moment dat jij boekt.
10.     Overige boekings-en betalingsvoorwaarden en overige annuleringsregels blijven conform de reisvoorwaarden.
11.      Kosten voor testen, quarantaines, gedwongen langer verblijf, verzuim op je werk etc zijn voor jouw eigen risico.
12.     Als je voor vertrek positief test en/of in quarantaine moet, moet je annuleren en geldt artikel 9.2 van de Reisvoorwaarden.