De Koning en de Wolf

Type reis: thematische huttentocht bergwandelen, licht tot middelzwaar

Locatie: Entracque/Terme di Valdieri, Piemonte, Italië

Start: 1 augustus 2021 9.00 uur
Einde: 6 augustus 2021 in de loop van de middag

De Alpi Marittime zijn minder bekend dan ze verdienen. Ze zijn op hun eigen, unieke, wijze klassiek, spectaculair en onherbergzaam. Als je eenmaal de lieflijke larixbossen uit bent, overheerst het beeld van grijze stenen, blauwe lucht en witte wolken en sneeuw. Het is er groots, steil en ruig. Er staan 24 toppen die hoger zijn dan 3000 meter, 80 intense blauwe meertjes verwelkomen je en de biodiversiteit is enorm groot doordat het gebied op de grens ligt van mediterraan en alpien klimaat, de bodems van diverse oorsprong zijn en er een grote hoeveelheid extreem verschillende microklimaatjes te vinden zijn.

Koning Vittorio Emanuele II, de Italiaanse koning die zo veel van jagen hield, kwam hier liever dan in de Gran Paradiso om op gemzen en steenbokken te jagen. In 1857 werd dit gebied officieel een koninklijk jachtreservaat waar hij alleen mocht jagen. Omdat de jachtdruk daarmee afnam, tenslotte jaagde hij niet elke dag, herstelde de populatie gemzen zich, en via herintroductie vanuit de Gran Paradiso, ook de populatie steenbokken. Uit die tijd stamt ook een groot deel van het huidige padenstelsel, soms geplaveid en wel, aangelegd om het de koning en zijn gevolg met muilezels zo comfortabel mogelijk te maken.

Het jachtreservaat werd een natuurpark met een inmiddels intact ecosysteem. Sinds ongeveer 30 jaar kennen we hier een nieuwe jager, de wolf. Na ongeveer 100 jaar lokaal uitgestorven te zijn geweest heeft hij zonder hulp van de mens zijn weg terug gevonden vanuit de Abruzzen. Er leven hier inmiddels enkele roedels. De wolvenroedel kent een sociale organisatie die enorm gestructureerd en gereguleerd is, welke uniek is in het dierenrijk. Tijdens onze tocht over de koninklijke jachtpaden èn over ruiger terrein met blokken en sneeuw zullen we ons verdiepen in dit mystieke wezen. Ontdek de wolf in jezelf!

Prijs € 915,- p.p.   6 wandeldagen met minimaal 4, maximaal 8 personen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


  • Inclusief: bergwandelgids, 5x overnachting met halfpension, entree wolvencentrum/museum, garantieregeling
  • Exclusief: reiskosten retour Italie, vervoer ter plekke, parkeerkaart, lunches, drankjes, snacks, materiaal/kleding conform paklijst, uitgaven van persoonlijke aard, reisverzekering met bergsportdekking (verplicht) en annuleringsverzekering (aan te raden)

Conditie: Je kunt 4-5 uur per dag lopen met een middelzware rugzak.       

Accommodatie: Slaapzaal in berghutten

Reis: Wij faciliteren carpoolen via een app-groep, maar regelen geen vervoer.

Zelf regelen: Overnachting voorafgaand en na afloop van de huttentochtMeer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Boeken: Klik hier

Terug naar het overzicht groepsreizen