Mini Bergen Vulkaan Eifel

Dagtochten: wandelen in de Vulkaan Eifel bij Mendig

Het ultieme "vulkaangevoel"
Uitgestrekte bossen met herfstkleuren
Mysterieuze grotten
Toppen en vergezichten

n.t.b.
5 dagen

Mendig
Duitsland

€ n.t.b. p.p.

Type reis:
Dagtochten met Nederlandstalige gids
Wandelen met lichte rugzak
Groepsreis
Voor wie:
Sportieve wandelaars
Je kunt per dag minstens 10 tot 15 km lopen
Inspanning:
Max 600 Hm, 15-20 km per dag
Totaal: 65 km, 1500 Hm
Hoogste punt: 568 m
Laagste punt: 280 m
Rugzak ongeveer 5 kg

Avontuur   ❶❷❸④⑤
Natuur        ❶❷❸❹❺
Comfort     ❶❷❸❹⑤
Conditie     ❶❷③④⑤
Ervaring     ❶②③④⑤

Jouw gids op deze reis:

Bep Maltha
International Mountain Leader
Bioloog

Inclusief:
5 Wandeldagen met gids
4x Overnachting met ontbijt in pension
4x Lunchpakket
Toeristenbelasting
Garantieregeling
Exclusief:
Heen- en terugreis, vervoer ter plekke, parkeerkaart, diners, lunchpakket dag 1, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard, materiaal/kleding conform paklijst, verplichte reis- en bergsportverzekering, annuleringsverzekering.


Besluit doorgang reis:
Uiterlijk n.t.b.
Min. deelnemers: 5

Contact

 

Wandelen in de Mini Bergen: toegankelijk voor iedereen! Onder dat motto gaan we voor een midweek in lente of herfst naar een middengebergte in de buurt van Nederland, om buiten op de paden te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. In de lente zijn dat kleurrijke weides vol bloemen en de vele tinten groen van de bossen. In de herfst het geel, oranje en rood van de bomen, en de vele paddenstoelen. Wie weet zien we ook een ree of een vos.
De Vulkaan Eifel bij Mendig heeft een dicht netwerk aan wandelpaden, waar we de mooiste van kiezen. Het vulkanisme staat centraal, en dat zie je terug in de vele maren, een caldera, tuffwanden en basalt. De uitzichten zijn ongeëvenaard. De mythes aansprekend. We maken dagwandelingen variërend van 10 tot 20 km, en verblijven in een centraal gelegen pension. Je hebt daarnaast nog voldoende tijd voor jezelf!

COVID: De inreisregels en maatregelen op de reisbestemming kunnen ten tijde van de reis anders zijn dan ten tijde van het boeken van de reis; dit is jouw risico. Je loopt het minste risico als je volledig up to date blijft met vaccinatie en boosters. Hou ook rekening met het moeten doen van aanvullende PCR-testen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de regels.

Terug naar agenda


Programma

Dag 1 We ontmoeten elkaar om 12:00 op parking Heidehimmel Volkesfeld. We lopen een kort stukje naar de Sauerbrunnen waar je de door jezelf meegebrachte lunch op een ingerichte picknickplek kunt nuttigen, kunt bijkomen van de reis en kennis maken met je reisgenoten. Om 13.00 starten we met een middagwandeling die meteen pittig omhoog gaat naar een heel mooi uitzichtpunt. Gemoedelijk gaat het verder door een natuurgebied vol jeneverbesheides en nog meer uitzichten op het gebied waar we de komende dagen doorheen gaan wandelen. We leggen nog net geen 10 km af, en een ruime 300 hoogtemeters. Aan het einde van de middag checken we in bij ons pension en maken we plannen voor het avondeten.

Dag 2 t/m 4 Na een goed ontbijt maken we elke dag een mooie wandeling in de omgeving van Mendig. We rijden naar een parking en maken dan een ronde, variërend in lengte van 13 tot 20 kilometer, en van 300 tot 600 hoogtemeters, afhankelijk van wat die dag passend is. De verschillende landschappen die deze regio rijk is, komen allemaal aan bod. We doen meerdere topjes aan, zien talloze meren, een grot, rotswanden, bossen, weilanden en vergapen ons aan alle vergezichten die we onderweg tegenkomen. Onderweg eten we ons lunchpakket op, er zijn tal van bankjes en schuilhutjes langs de routes.

Dag 5 De laatste dag alweer. Na het ontbijt checken we uit en rijden naar een wandelparking. Vandaag staat er weer een kortere route (maximaal 10 kilometer) op het programma, want daarna nemen we afscheid en rijden we weer naar huis.