Sneeuwschoenwandelen Montafon, standplaatstocht in Oostenrijk

Montafon Mythen en Sagen

 

Sporen trekken door diepe poeder
Beleef de magie van besneeuwde bomen
Beklim een mooie uitzichtberg
Rennen en glijden met een grote smile

8 t/m 14 januari 2023
7 dagen

Tschagguns

€ 1119 p.p.

Type reis:
Standplaatstocht met Nederlandstalige gids
Sneeuwschoenwandelen met lichte rugzak
Groepreis
Voor wie:
Sportieve genieter
Ervaring op sneeuwschoenen niet nodig
Inspanning:
max 750 hoogtemeters en 10 km per dag
rugzak ongeveer 6-7 kg

Avontuur             ❶❷❸❹
Natuur                  ❶❷❸❹
Comfort               ❶❷❸❹
Conditie               ❶❷❸④⑤
Ervaring                ❶❷③④⑤

Jouw gids op deze reis:

Bep Maltha | Met Bep

Bep Maltha:
International Mountain Leader
Bioloog


Inclusief:
5 Wandeldagen met gids
4x Halfpension op slaapzaal Gasthof
2x Halfpension op slaapzaal berghut
Gebruik sneeuwschoenen/stokken en lawine 3-eenheid
Toeristenbelasting
Garantieregeling
Exclusief:
Reiskosten retour Oostenrijk, vervoer ter plekke, parkeerkaart, gondel, lunches, drankjes, materiaal/kleding conform paklijst (zie folder), uitgaven van persoonlijke aard, reisverzekering met bergsportdekking (verplicht) en annuleringsverzekering

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Besluit doorgang reis:

Uiterlijk 18 dec 2022
Min. deelnemers: 4
Max. deelnemers: 8

Boek deze reis

Folder
Contact

Sneeuwschoenwandelen Montafon

Korte reisbeschrijving

Het Montafon ligt in het Oostenrijkse Vorarlberg en is super geschikt voor een kennismaking met sneeuwschoenwandelen als wintersport. Authentiek, afwisselend, fotogeniek, rijk aan cultuurhistorie en wildromantische sagen. Vanuit een Gasthaus met huttenkarakter maken we de eerste drie dagen dagtochten met een lichte rugzak. We rijden daarbij korte stukken om de mooiste bossen, almen, toppen en uitzichten te vinden. ’s Avonds laten we ons lekker verwennen door de Oostenrijkse keuken. De laatste twee dagen maken we een mini huttentocht met een iets zwaardere rugzak, leuk om te zien of een huttentocht op sneeuwschoenen in de winter iets voor jou is. We slapen in een oergezellige berghut. Ga mee, ontdek en geniet!

COVID: De inreisregels en maatregelen op de reisbestemming kunnen ten tijde van de reis anders zijn dan ten tijde van het boeken van de reis; dit is jouw risico. Je loopt het minste risico als je volledig up to date blijft met vaccinatie en boosters. Hou ook rekening met het moeten doen van aanvullende PCR-testen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de regels. Zie de aanvullende voorwaarden Corona.


Terug naar het overzicht groepsreizen

sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-1
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-2
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-4
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-5
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-3
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-6
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-7
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-9
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-10
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-8
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-11
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-12


Sneeuwschoenwandelen Montafon

Programma van dag tot dag

Dag 1 We ontmoeten elkaar om 17:00 bij het Gasthaus en richten onze kamer in voor de komende dagen. Diner om circa 18:00. Na het diner besteden we tijd aan een materiaalcheck en klaarmaken van de rugzak voor de wandeltocht van de volgende dag.

Dag 2 We gaan omhoog met de kleine gondelbaan vanuit Silbertal en langs de beroemde Bergknappenkapel maken we een prachtige wandeling door het bos naar uitzichtpunt Fella. Hier vandaan kunnen we de Lechtaler Alpen en de Roter Wand goed zien. Onderweg leer je de diverse wandeltechnieken op sneeuwschoenen. Op de terugweg is het zicht op de ruige toppen van het Rätikon ongeëvenaard. We besteden tijd aan uitleg en oefeningen met de lawine-uitrusting.

Dag 3 Een mooie top, de beklimming van de Muttjochl! Vanaf het topstation van de gondelbaan van Kristberg is het nog goed 600 hoogtemeters en 4 km lopen naar de top. We lopen de eerste helft over de kam door beschermd bosgebied, en we proberen de diverse diersporen te determineren. Eenmaal uit het bos vinden we een sprookjeslandschap waar doorheen we de mooiste weg gaan vinden. Vanaf het grote topkruis hebben we een 360 graden panorama richting Arlberg, Verwall en wederom het Rätikon.

Dag 4 Vandaag rijden we richting het Silvretta gebergte en slaan af naar Gargellen. We sporen omhoog door bossen, langs Maisäss en over steile weides naar de verlaten Obere Röbialpe. Deze onbemande hut ligt net boven de boomgrens zodat ons daar een adembenemend panorama wacht. We lopen terug naar Gargellen via de Ronggalpe, met steile passages door een bos en over een beekje. Vanavond is ons laatste diner in het Gasthaus, we pakken een paar extra spullen in om morgen te beginnen met de korte huttentocht. We zijn er klaar voor!

Dag 5 We lopen door steiler bos en open veld omhoog naar een uitzichttop boven Berggasthof Grabs. In het gasthof laten we ons de lunch goed smaken, waarna we via een andere route onze weg zoeken richting het Gauertal. We slapen vannacht in het Gauertalhaus. Een bio-berghut met een gemoedelijke sfeer waar we ontzettend lekker kunnen eten en de gezelligheid en gastvrijheid van een berghut kunnen ervaren als op geen andere plek.

Dag 6 Vandaag gaan we vroeg uit de veren, afhankelijk van de lawinecondities hebben we diverse mogelijkheden om het Gauertal te verkennen. We struinen met een lichte rugzak door het Porzalengawald en bij de Lindauerhütte bevinden we ons in het hart van het Rätikon! We verbazen ons over de enorme kalkwanden waar we onderlangs lopen en we begrijpen een stukje beter waarom er zoveel bizarre sagen in dit gebied zijn! Een mooiere afsluiting van deze week kunnen we ons niet denken. We slapen de laatste nacht nogmaals in het Gauertalhaus.

Dag 7 In alle vroegte lopen we in een klein uur terug naar de parking om terug te reizen naar Nederland.