Montafon Mythen en Sagen

Type reis: lichte standplaatstocht sneeuwschoenwandelen, kennismaking en/of genieters

Locatie: Omgeving Schruns in het Montafon, Vorarlberg, Oostenrijk

Start: 20 februari 2021 17.00 uur
Einde: 27 februari 2021 na het ontbijt

Het Montafon in het Oostenrijkse Vorarlberg biedt uitgebreide mogelijkheden voor dagtochten op sneeuwschoenen en is daarnaast rijk aan cultuurhistorie en wildromantische sagen. Het gebied is bijzonder geschikt voor een kennismaking met het lopen op sneeuwschoenen. De eerste dag besteden we aandacht aan looptechnieken en het omgaan met pieps, schep en sonde. We verblijven in een pension in het dal, en verplaatsen ons per auto naar het startpunt van de wandelingen.

De naam Montafon is te herleiden naar Mont (berg) en Tavon, wat Tobel betekent, en een Tobel is vrij vertaald een klaterende beek die door een soort kloof stroomt. Veel namen in het gebied hebben een nauwe verwantschap met het Rätoromaans, wat vandaag de dag nog in het nabijgelegen Zwitserse Graubünden wordt gesproken. In vroegere tijden was er dan ook veel handelsverkeer de bergen over naar wat nu Zwitsers grondgebied is. Elke dag is er aandacht voor één of meerdere sagen van de plek waar we je op dat moment bent.

De wandelingen bieden veel afwisseling in beleving. Van het lopen door magische winterbossen met veel diersporen, naar het beklimmen van een mooie uitzichttop. Van het sporen en afdalen door diepe poeder tot het intens genieten van de omringende hogere alpiene bergwereld. We verjagen de boze geesten uit een verlaten almhut om er te kunnen lunchen. Hoe gaaf is het om vanaf je ligstoel op een panoramaterras de zon te zien ondergaan precies tussen Sulzfluh en Zimba? De Sagen gaan een eigen leven leiden..

Ga mee, ontdek en geniet!


Prijs € 1095,- p.p.   8 reisdagen, waarvan 6 wandeldagen met minimaal 4, maximaal 8 personen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


  • Inclusief: bergwandelgids, 7x overnachting met halfpension, toeristenbelasting, garantieregeling
  • Exclusief: reiskosten retour Oostenrijk, vervoer ter plekke, gondel, lunches, drankjes, materiaal/kleding conform paklijst, sneeuwschoenen, lawine 3-eenheid, uitgaven van persoonlijke aard, reisverzekering met bergsportdekking (verplicht) en annuleringsverzekering (aan te raden)


Conditie: Je kunt 4-5 uur per dag lopen met een lichte rugzak.

Accommodatie: Pension of hut in het dal: eenvoudige 2persoons slaapkamer, of meerpersoons kamer.

Reis: Wij faciliteren carpoolen via een app-groep, maar regelen geen vervoer.

Zelf regelen: sneeuwschoenen/wandelstokken, lawine 3-eenheid


Informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Boeken: klik hier

Terug naar het overzicht groepsreizen