Montafon Mythen en Sagen    Nog 1 plek vrij!

Type reis:
Zevendaagse combi: standplaats-/mini huttentocht
Groepsreis
Sneeuwschoenwandelen met lichte rugzak
Voor wie:
Sportieve genieter, ervaring op sneeuwschoenen niet nodig
Locatie:
Tschagguns, Montafon, Vorarlberg, Oostenrijk
Gids:
Bep Maltha of Peter Verburgh
Data:
13 t/m 19 februari 2022
Inspanning:
max 750 hoogtemeters en 10 km per dag
rugzak ongeveer 6-7 kg

Avontuur             ❶❷❸❹
Natuur                  ❶❷❸❹
Comfort               ❶❷❸❹
Conditie               ❷❸④⑤
Ervaring                ❶❷③④⑤

Het Montafon ligt in het Oostenrijkse Vorarlberg en is super geschikt voor een kennismaking met sneeuwschoenwandelen. Authentiek, afwisselend, fotogeniek, rijk aan cultuurhistorie en wildromantische sagen. Vanuit een Gasthaus met huttenkarakter maken we de eerste drie dagen dagtochten met een lichte rugzak. We rijden daarbij korte stukken om de mooiste bossen, almen, toppen en uitzichten te vinden. ’s Avonds laten we ons lekker verwennen door de Oostenrijkse keuken. De laatste twee dagen maken we een mini huttentocht met een iets zwaardere rugzak, leuk om te zien of een huttentocht op sneeuwschoenen iets voor jou is. We slapen in een oergezellige bio berghut!

Ga mee, ontdek en geniet!

Prijs € 1015,- p.p.  
Inclusief:

  • Nederlands sprekende bergwandelgids
  • 7 Reisdagen waarvan 5 wandeldagen
  • 6x overnachting met halfpension op slaapzaal
  • Toeristenbelasting
  • Garantieregeling

Exclusief: reiskosten retour Oostenrijk, vervoer ter plekke, parkeerkaart, gondel, lunches, drankjes, materiaal/kleding conform paklijst (zie folder), sneeuwschoenen en telescopische stokken, lawine 3-eenheid (verplicht), uitgaven van persoonlijke aard, reisverzekering met bergsportdekking (verplicht) en annuleringsverzekering (aan te raden)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Besluit doorgang reis:

Uiterlijk 30 december of eerder bij bereiken minimum aantal deelnemers

Min. deelnemers: 4
Max. deelnemers: 8

COVID: Update 29 november 2021: Oostenrijk scherpt zijn regels aan: hou er rekening mee dat hotels e.d. ten tijde van deze reis alleen nog toegankelijk zijn voor gevaccineerden en van COVID-19 genezen personen (2G regel ipv 3G). Let op dat er  daarnaast strengere regels voor de vaccinatiestatus zijn: de QR code is in 2022 geldig tot 7 maanden na de 2e prik, daarna is een 3e prik nodig. Gevaccineerd met Janssen: vanaf 3 januari 2022 is een 2e prik nodig voor een geldige QR code. Check jouw situatie voordat je boekt! Wij restitueren de reissom niet en vergoeden ook geen onkosten als je miv heden boekt en tijdens de reis blijkt dat je het hotel, hut, restaurant of de kabelbaan niet in kunt. Voldoen aan deze regels is jouw eigen verantwoordelijkheid. Klik hier voor meer informatie (beschikbaar in duits en engels)

Boek deze reisMeer informatie nodig?
Folder
Contact


Terug naar het overzicht groepsreizen

sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-1
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-2
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-4
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-5
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-3
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-6
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-7
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-9
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-10
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-8
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-11
sneeuwschoenwandelen-dagtochten-montafon-vorarlberg-12


Programma

Dag 1 We ontmoeten elkaar om 17:00 bij het Gasthaus en richten onze kamer in voor de komende dagen. Diner om circa 18:00. Na het diner besteden we tijd aan een materiaalcheck en klaarmaken van de rugzak voor de wandeltocht van de volgende dag.

Dag 2 We gaan omhoog met de kleine gondelbaan vanuit Silbertal en langs de beroemde Bergknappenkapel maken we een prachtige wandeling door het bos naar uitzichtpunt Fella. Hier vandaan kunnen we de Lechtaler Alpen en de Roter Wand goed zien. Onderweg leer je de diverse wandeltechnieken op sneeuwschoenen. Op de terugweg is het zicht op de ruige toppen van het Rätikon ongeëvenaard. We besteden tijd aan uitleg en oefeningen met de lawine-uitrusting.

Dag 3 Een mooie top, de beklimming van de Muttjochl! Vanaf het topstation van de gondelbaan van Kristberg is het nog goed 600 hoogtemeters en 4 km lopen naar de top. We lopen de eerste helft over de kam door beschermd bosgebied, en we proberen de diverse diersporen te determineren. Eenmaal uit het bos vinden we een sprookjeslandschap waar doorheen we de mooiste weg gaan vinden. Vanaf het grote topkruis hebben we een 360 graden panorama richting Arlberg, Verwall en wederom het Rätikon.

Dag 4 Vandaag rijden we richting het Silvretta gebergte en slaan af naar Gargellen. We sporen omhoog door bossen, langs Maisäss en over steile weides naar de verlaten Obere Röbialpe. Deze onbemande hut ligt net boven de boomgrens zodat ons daar een adembenemend panorama wacht. We lopen terug naar Gargellen via de Ronggalpe, met steile passages door een bos en over een beekje. Vanavond is ons laatste diner in het Gasthaus, we pakken een paar extra spullen in om morgen te beginnen met de korte huttentocht. We zijn er klaar voor!

Dag 5 We lopen door steiler bos en open veld omhoog naar een uitzichttop boven Berggasthof Grabs. In het gasthof laten we ons de lunch goed smaken, waarna we via een andere route onze weg zoeken richting het Gauertal. We slapen vannacht in het Gauertalhaus. Een bio-berghut met een gemoedelijke sfeer waar we ontzettend lekker kunnen eten en de gezelligheid en gastvrijheid van een berghut kunnen ervaren als op geen andere plek.

Dag 6 Vandaag gaan we vroeg uit de veren, afhankelijk van de lawinecondities hebben we diverse mogelijkheden om het Gauertal te verkennen. We struinen met een lichte rugzak door het Porzalengawald en bij de Lindauerhütte bevinden we ons in het hart van het Rätikon! We verbazen ons over de enorme kalkwanden waar we onderlangs lopen en we begrijpen een stukje beter waarom er zoveel bizarre sagen in dit gebied zijn! Een mooiere afsluiting van deze week kunnen we ons niet denken. We slapen de laatste nacht nogmaals in het Gauertalhaus.

Dag 7 In alle vroegte lopen we in een klein uur terug naar de parking om terug te reizen naar Nederland.