Natuurparel Mont Avic 

Huttentocht Italië: door Natuurpark Mont Avic nabij Aosta

garant vertrek

Meertjes, watervallen, rotsen, bossen
Beklim een panoramische bergtop
Slaap in bivak, pelgrimshut en jachthut
Ontmoet steenbokken en marmotten

28 augustus t/m 2 september 2022
6 dagen

Veulla, Champdepraz

€ 945 p.p.

Type reis:
Huttentocht met Nederlandstalige gids
Bergwandelen met bepakking
Groepsreis
Voor wie:

Sportieve wandelaars
Natuurliefhebbers
Inspanning
:
Max 920 Hm en 14 km per dag
Totaal: 59 km, 4270 Hm
Hoogste punt: 3185 m
Laagste punt: 1210 m
Rugzak ongeveer 10 kg    
     
Avontuur  ❶❷❸❹❺
Natuur      ❶❷❸❹❺
Comfort   ❶❷❸④⑤
Conditie   ❶❷❸④⑤
Ervaring    ❶❷❸④⑤

Jouw gids op deze reis:

Bep Maltha:
International Mountain Leader
Bioloog

Inclusief:
6 Wandeldagen met gids
4x Halfpension op slaapzaal in berghutten
1x Slaapplek in onbemand bivacco
1x Vriesdroogmaaltijdzakken (ontbijt, diner)
Toeristenbelasting
Garantieregeling
Exclusief:
Heen- en terugreis, vervoer ter plekke, lunches, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard, materiaal/kleding conform paklijst (zie folder), verplichte reis- en bergsportverzekering, verblijf voorafgaand en na afloop van de huttentocht, annuleringsverzekering, parkeerkaart

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Zelf regelen:

Je regelt zelf je verblijf voor de nacht voorafgaand en na afloop van de huttentocht (27/28 aug en 2/3 sep 2022).
Besluit doorgang reis:
Uiterlijk 7 augustus 2022
Min. deelnemers: 4
Max. deelnemers: 8

Boek deze reis

Folder
Contact

Het Parco Naturale Mont Avic is met recht een parel. Het beschermde gebied wordt gekenmerkt door een uiterst feeëriek landschap dat grotendeels onaangetast is gebleven door de mens. Het gebied was namelijk ongeschikt voor zowel traditionele landbouwactiviteiten als de ontwikkeling van het massatoerisme. In tegenstelling tot het nabij gelegen en veel bekendere Nationaal Park Gran Paradiso kun je hier hele dagen rondlopen zonder een ander mens te zien. De bossen van het park zijn bijzonder in heel Italië. We zien heel veel gletsjerinvloeden, eigenaardige geologische formaties, groene stenen, talloze kleine meren, moerassen en een verscheidenheid aan planten en dieren. Het contrast met de hoogalpiene rauwheid is groot. Veel fotogenieker kun je het niet treffen in de bergen. Als de omstandigheden goed zijn, beklimmen we ook nog een panoramische berg van 3185 m. Hier heb je zicht op alle grote 4000-ers van de West-Alpen. Ga mee op avontuur en ontdek deze onbekende bergen!

COVID: De inreisregels en maatregelen op de reisbestemming kunnen ten tijde van de reis anders zijn dan ten tijde van het boeken van de reis; dit is jouw risico. Je loopt het minste risico als je volledig up to date blijft met vaccinatie en boosters. Hou ook rekening met het moeten doen van aanvullende PCR-testen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de regels. Zie de aanvullende voorwaarden Corona.

Terug naar het overzicht groepsreizen

bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 1
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 7
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 11
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 9
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 2
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 3
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 4
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 5
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 6
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 8
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 10
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 12

 

Programma

Dag 1 We ontmoeten elkaar om 09:30 op de parking van Le Blanchet net onder Veulla, doen een materiaalcheck en verdelen het eten voor het bivakhutje over onze rugzakken. We lopen rustig omhoog naar Rifugio Barbustel. Onderweg laten we ons meteen verrassen door een grote verscheidenheid aan landschappen: meertjes, beken, moerassen en veel gletsjerinvloeden. We wandelen door het grootste bergdennenbos van de omgeving tot aan de hut nabij de boomgrens. Wow, het uitzicht is hier meteen al fenomenaal. Behalve de Mont Avic staan ook de Monte Rosa, de Matterhorn en de Dent d’Herens vol in beeld! Na het diner bespreken we het traject dat we deze week willen gaan lopen.

Dag 2 Maar liefst twee passen gaan we vandaag over om in het Bivacco Borroz te komen. We lopen door het hart van het Park Mont Avic, de omgeving wordt alpiener, we passeren meertjes. We zijn langzaam door alle foto’s die er gemaakt moeten worden! De dalen zijn stil en geïsoleerd, en worden bevolkt door gemzen en steenbokken. De bloemenpracht is ongeëvenaard. Het bivak is de enige mogelijkheid in de wijde omgeving om hier te overnachten. We maken zelf het meegebrachte eten klaar en genieten van de stilte na een lange dag in de bergen.

Dag 3 Eén van de hoogtepunten van deze week! De omgeving is rauw en rotsachtig, we dringen steeds dieper door in de bergen via puinvelden, morenes, sneeuwvelden en blokgletsjers. De beloning voor onze inspanningen op de Col Fénis zijn groot: we hebben een mooi overzicht over het Park Mont Avic, waar alweer fotogenieke meertjes op ons wachten, en het Santuario van de Madonna delle Nevi, hoog in de bergen. We slapen in Rifugio Miserin, het oude gastenverblijf van het Santuario.

Dag 4 Vandaag maken we een uitstapje naar een dal en een pas waar bijna nooit iemand komt. Hier zijn geen paden en zoeken we onze weg over morenes, blokken, puin en sneeuwvelden. We kijken vanaf de pas het onbekende Val Soana in. Hier leven wolven! Zouden ze de pas wel eens overkomen? Als je gewoon bij de hut wilt genieten van al het moois om je heen dan is dat natuurlijk ook prima, want morgen wordt een zware dag.

Dag 5 Vandaag gaan we vroeg uit de veren! We dalen eerste een stukje af om vervolgens aan de lange kllim naar de Col Fussy te beginnen waar we uitkijken op de Vallon de Clavalité. Nog nooit van gehoord toch?! Als de omstandigheden goed zijn, en wijzelf ook, dan kunnen we door naar de top van de Mont Glacier. Met zijn 3185 m is hij de hoogste top van de omgeving en het uitzicht is ongeëvenaard. Matterhorn, Monte Rosa, Mont Avic, Grand Combin, Gran Paradiso, Mont Blanc en heel klein in de verte zelfs de Monviso! Met moeite rukken we ons los van het topkruis en dalen af naar Rifugio Dondena. Deze hut is een oud jachthuis van Koning Vittorio Emanuelle II!

Dag 6 Nog een laatste maal genieten we van de adembenemende landschappen van het Park Mont Avic met zijn gletsjermeren. Het panorama pad stijgt en daalt nog enkele keren voordat we na de Colle della Croix afdalen naar de parking waar het een week geleden allemaal begon en nemen heel veel onvergetelijke beelden van dit prachtige natuurpark mee terug naar Nederland.