Cursus Sneeuwschoenwandelen Oostenrijk

Find Your Own Way ~ Winter

Vind je eigen weg in de sneeuw
Leer de basics van lawinekunde
Verwonder je over de zirben
Beklim de hoogste top met uitzicht

15 t/m 21 januari 2023
7 dagen

Obdach, Steiermark

€ 1139 p.p.

Type reis:
Cursus sneeuwschoenwandelen praktijk
Met mini huttentocht met bepakking
Groepsreis
Voor wie:
Beginners
Je bent sportief
Inspanning:
max 780 Hm en 10 km per dag
totaal: 51 km en 2775 Hm
hoogste punt: 2396 m
laagste punt: 1940 m
rugzak ongeveer 10 kg

Avontuur  ❶❷❸❹❺
Natuur      ❶❷❸❹
Comfort   ❶❷❸④⑤
Conditie   ❶❷❸④⑤
Ervaring    ❶❷③④⑤

Jouw gids op deze reis:

Bep Maltha | Met Bep

Bep Maltha:
International Mountain Leader


Inclusief:
5 Cursusdagen
6x Halfpension op slaapzaal berghotel/hut
Gebruik sneeuwschoenen/stokken, lawine 3-eenheid
Kaarthoekmeter
Toeristenbelasting
Garantieregeling
Exclusief:
Heen- en terugreis, vervoer ter plekke, lunches, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard,  materiaal/kleding conform paklijst (zie folder, volgt), verplichte reis- en bergsportverzekering, annuleringsverzekering, parkeerkaart

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Besluit doorgang reis:
Uiterlijk 25 december 2022
Min. deelnemers: 4
Max. deelnemers: 8

Boek deze cursus

Folder (volgt)
Contact

Onbekend bij Nederlanders, maar de Seetaler Alpen in het Oostenrijkse Steiermark zijn niet voor niets een sneeuwschoenparadijs. Op de flanken van de Zirbitzkogel krijg jij een introductie in het lopen op sneeuwschoenen, het navigeren door de winters besneeuwde wereld en het zoeken naar lawinepieps. De besneeuwde Zirbe, ook wel de Alpen-den genaamd, is het decor waarin jij op avontuur gaat. Onderweg leer je wat de risico’s zijn van het wandelen in de winterse bergen en hoe je daarmee om kunt gaan. We oefenen alle vaardigheden die je nodig hebt, en werken aan je kennis zodat je beter weet waar voor jou de mogelijkheden liggen. Jij plant zelf je route naar de top van de Zirbitzkogel! Intussen ben je dan zover gevorderd dat je ook een eigen spoor kunt aanleggen met de basics van de lawinekunde in je achterhoofd. Met 2396 m steekt deze berg met kop en schouders boven de omringende bergen uit. We overnachten in een alpengasthof en een ‘urige’ berghut boven het dorpje Obdach. Als er genoeg sneeuw ligt oefenen we met het bouwen van een iglo.

COVID: De inreisregels en maatregelen op de reisbestemming kunnen ten tijde van de reis anders zijn dan ten tijde van het boeken van de reis; dit is jouw risico. Je loopt het minste risico als je volledig up to date blijft met vaccinatie en boosters. Hou ook rekening met het moeten doen van aanvullende PCR-testen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de regels. Zie de aanvullende voorwaarden Corona.

Terug naar het overzicht cursussen