Find Your Own Way Zomer

Type reis: cursus bergwandelen met basisvaardigheden ook buiten de paden, middelzware huttentocht.

Locatie: Kals am Grossglockner, Ost-Tirol, Oostenrijk

Start: 11 juli 2021 8.30 uur           
Einde: 16 juli 2021 in de loop van de middag

Efficiënte en veilige voortbeweging over alpien basisterrein (blokken, puin, beek, sneeuw, steil gras), tochtenplanning, risicomanagement (3x3 zomer in de praktijk), oriëntatievaardigheden, basis weerkunde, navigeren… deze 6-daagse basiscursus voor de bergsport is een must voor iedereen die zelfstandig meer uitdagende bergwandelingen wil gaan doen en/of zich wil voorbereiden op een C1 cursus van de NKBV.

Het Nationaal Park Hohe Tauern is een van de grootste natuurgebieden in de Alpen. Het gevarieerde berglandschap biedt ons volop mogelijkheden om zaken als tochtenplanning, oriëntatie, basis weerkunde en risicomanagement in de praktijk te oefenen. Halverwege de week zoeken we het hogerop en krijg je les in het lopen op blokken, in puinvelden, op sneeuwvelden en steil gras. Je krijgt navigatieopdrachten, we doen een oefening in het oversteken van een beek. Allemaal zaken die je niet in een klaslokaal kunt leren. Met als hoogtepunten: beklimming van een wandeltop, zelf een dagetappe invullen, de GrossGlockner van dichtbij. Het programma is, zoals altijd in de bergen, onder voorbehoud van de heersende condities en het weer.


Prijs € 819,- p.p.   voor 6 cursusdagen met minimaal 4, maximaal 6 personen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


  • Inclusief: Nederlands sprekende bergwandelgids, 5 nachten matrassenlager (1x berghotel met ontbijt, 4x berghut met half pension, ), toeristenbelasting, DAV planzeiger, garantieregeling
  • Exclusief: heen en terugreis, parkeerkaart, diner in berghotel, lunch, materiaal/kleding/kaart conform paklijst, reisverzekering met bergsportdekking (verplicht), uitgaven van persoonlijke aard, annuleringsverzekering, vervoer ter plekke, verblijf voor de nacht voorafgaand en na afloop van de cursus


Conditie: Je kunt 6 uur per dag lopen met een middelzware rugzak

Accommodatie: 1x berghotel matrassenlager met ontbijt, 4x berghut matrassenlager met halfpension

Reis: Wij faciliteren carpoolen via een app-groep, maar regelen geen vervoer

Zelf regelen: Verblijf voor de nacht voorafgaand en na afloop van de cursusdagen
Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Boeken: klik hier

Terug naar het overzicht cursussen