Gouden Herfst rondom La Fouly

Type reis: Standplaatstocht bergwandelen, middelzwaar, dagrugzak

Locatie: Val Ferret, Zwitserland, Gite nabij La Fouly ----> GARANT vertrek (onder voorbehoud corona), je kunt nog mee

Start: 10 oktober 2020 17.00 uur
Einde: 17 oktober 2020 10.00 uur

In deze tijd waarin het Corona virus onze bewegingsvrijheid beperkt, hebben we een mooie oplossing gevonden om toch een grote kans te maken dat we Corona-proof van de bergen kunnen genieten. Met Bep heeft namelijk een berghut afgehuurd, speciaal voor onze groep! Die groep houden we natuurlijk ook klein, ver onder de capaciteit van de hut, zodat iedereen in de hut meer dan genoeg ruimte heeft. En we doen dat in een periode dat de bergen niet overspoeld zijn door toeristen, namelijk in oktober, vlak voordat de winter gaat invallen, wat ook nog eens een magisch moment is in de bergen. De wandelingen starten bijna allemaal op de drempel van de hut.

Zowel binnen als buiten hanteren we de Coronaregels zoals die ter plekke gelden. Een eigen basecamp manager én een eigen bergwandelgids zorgen ervoor dat we zo veilig mogelijk kunnen genieten van dit mooie avontuur! Daarnaast verzorgt de basecamp manager de maaltijden.

Het zomerseizoen is ten einde, de bergen verstillen en maken zich op om de eerste sneeuw te gaan ontvangen. De huizen in de hoog gelegen dalen sluiten één voor één. De lucht voelt crispy koud en is extra helder. Herfst in de bergen heeft een eigen charme, en die gaan wij ontdekken vanuit ons basecamp achterin het Zwitserse Val Ferret. Het dorp La Fouly ligt met 1600 meter behoorlijk hoog, maar nog net onder de boomgrens, waar de larixen goud kleuren. De weg houdt hier op, de talrijke Tour du Mont Blanc lopers zijn naar huis. De naderende herfst zorgt voor uitbundige kleuren: de zomerzon heeft het gras geelbruin verdord, de sparren zijn donkergroen gebleven, de lariksen kleuren geel, en de bosbes-struiken worden roodbruin. Het contrast met de donkere rotstorens en witte gletsjers van het Mont Blanc massief onder een staalblauwe hemel is adembenemend. Misschien zijn de toppen van de bergen al getooid met een poederig wit van de eerste sneeuw. En niemand die er van geniet, behalve wij!

Het Val Ferret vormt een markante scheiding in dit deel van de Alpen: de zuidoostzijde bestaat uit grasbedekte bergen bekroond met brokkelige rotsen, maar kijk je naar het noordwesten, dan zie je de hoge, donkere en gletsjerbedekte toppen van het Mont Blanc massief. Een uitgebreid net aan wandelpaden start voor de deur. We gaan elke uithoek van dit dal verkennen met onze lichte dagrugzak en bij thuiskomst wacht de basecamp manager je op met een warme kachel en een lekkere kop thee met wat lekkers. Terwijl je je opfrist komen de geuren van de avondmaaltijd al voorbij.

De natuurbeleving staat voorop. We bezoeken stille bergmeertjes, en zien zeer waarschijnlijk gemzen. Misschien een laatste alpenmarmot die nog bezig is met de voorbereidingen voor zijn winterslaap. Ook is het mogelijk dat we de steenbok tegen het lijf lopen, en de steenarend hoog boven ons zien langs zweven. We nemen dan ook tijd om te pauzeren, rond te kijken, te fotograferen, en vooral om te genieten!


Prijs € 949,- p.p.   voor 8 reisdagen waarvan 6 wandeldagen met minimaal 4, maximaal 8 personen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


  • Inclusief: Nederlands sprekende bergwandelgids, basecamp manager, 7x matrassenlager in Gite met volpension, onbeperkt koffie en thee in de Gite, toeristenbelasting, garantieregeling
  • Exclusief: heen- en terugreis, vervoer ter plekke, materiaal/kleding conform paklijst, reisverzekering met bergsportdekking (verplicht), uitgaven van persoonlijke aard, annuleringsverzekering, parkeerkosten


Conditie: Je bent in staat om minimaal 5 uur met een dagrugzak in geaccidenteerd terrein te wandelen.

Accommodatie: Gite (berghut) 7 nachten matrassenlager met volpension en onbeperkt koffie en thee.

Reis: Wij faciliteren carpoolen via een app-groep, maar regelen geen vervoer
Meer informatie nodig? Neem gerust contact met mij op.

Boeken: klik hier

Terug naar het programmaoverzicht