De Vergeten Paden van de Marguareis

Locatie: Montaldo di Mondovì, Mondovì, Cuneo, Piemonte, Italië

Wil je bergwandelen in een verlaten deel van de Alpen, waar de paden deels zo weinig begaan worden dat ze nauwelijks zichtbaar zijn? Wil je wijnen proeven van de druiven direct achter het landhuis waar je slaapt? Hou je van die typisch Italiaanse sfeer en eten? Wil je je pad bezaaid zien met bloemen, maar ook juist met blokken, puin, sneeuw of met een kabel er langs? Wil je ook aan cultuur en geschiedenis snuiven? Dan is deze bergwandelweek in de Ligurische Alpen iets voor jou. Je beschikt over een conditie van 7 loopuren met een middelzware rugzak en bent thuis in alle soorten terrein, ook buiten de paden. We verblijven 2 nachten in een sfeervol landhuis, 1 nacht in een onbemande bivakhut en 4 nachten in berghutten. Als de omstandigheden gunstig zijn beklimmen we één of meerdere toppen.

De Ligurische Alpen bevinden zich dicht bij zee en hebben een geheel eigen klimaat, en daardoor ook een uitzonderlijk uitbundige flora. In de bergen achter Cuneo en Mondovi ligt dan ook een prachtig natuurpark, het Parco del Marguareis. Het staat tevens bekend als één van de indrukwekkendste karstgebieden van de Alpen. De lagere bergen rondom het park zijn begroeid met bijzondere bossen met een geheel eigen sfeer, bezaaid met oude borgata’s (dorpjes) en gias (almhutten), en doorspekt met kleinschalige wijngaarden. Bergwaarts gaan we, eerst over een grindweg door bossen langs almhutten, later over karst en almweides vol bloemen, om door alpien terrein de Punta Marguareis te beklimmen, het hoogste punt van de Ligurische Alpen. De Middellandse Zee ligt onder handbereik en het uitzicht op de Povlakte en de Alpenboog zijn ongeëvenaard!


Meer informatie nodig? Neem gerust contact met mij op.

Inschrijven: Als je interesse hebt voor Vergeten Paden van de Marguareis als reis op maat, meld je dan svp via het contactformulier.

Terug naar het programmaoverzicht

 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-2
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-1
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-10
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-11
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-3
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-4
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-5
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-6
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-7
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-8
 • huttentocht-marguareis-mongioie-bergwandelen-cuneo-piemonte-zomer-villacarlotta-9