De Mooiste Toppen van het Zwarte Woud 

Standplaatstocht Duitsland: wandelen in het Zwarte Woud

De mooiste routes op de hoogste toppen
Oude gletsermeren en frisgroene bossen
Comfortabel gasthof in bergdorpje


 19 t/m 24 juni 2022
6 dagen

Bernau

€ 1049 p.p.

Type reis:
Bergwandelen met lichte rugzak
Standplaatstocht met Nederlandstalige gids
Groepsreis comfort dagtochten
Voor wie:
Sportieve genieters
Bergwandelervaring niet nodig
Kennismaken met bergwandelen
Inspanning:
Gemiddeld 600 Hm en 11 km per dag
Totaal: 55 km, 3000 Hm
Hoogste punt: 1493 m
Rugzak ongeveer 5 kg

Avontuur ❶❷❸④⑤
Natuur      ❶❷❸❹❺
Comfort   ❶❷❸❹
Conditie   ❶❷❸④⑤
Ervaring   ②③④⑤

Jouw gids op deze reis:

Bep Maltha:
International Mountain Leader
Bioloog

Inclusief:
5 Wandeldagen met gids
5x Halfpension o.b.v. 2-persoonskamer
Toeristenbelasting
Garantieregeling
Exclusief:
Heen- en terugreis, vervoer ter plekke, lunches, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard, materiaal/kleding conform paklijst (zie folder), verplichte reisverzekering, annuleringsverzekering, parkeerkaart

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Besluit doorgang reis:

Uiterlijk 29 mei 2022
Min. deelnemers: 4
Max. deelnemers: 8

Boek deze reis

Folder
Contact

Wil jij kennismaken met bergwandelen? Je voorbereiden op een bergwandelreis komende zomer? Wil je daarbij wel het comfort van een goed bed in een gasthof? En wil je niet meteen lopen op lastige paden of met een zware rugzak trekken van hut naar hut? Dan is deze reis iets voor jou! De hoogste toppen van het Zwarte Woud zijn voor iedereen bereikbaar, maar onze gidsen kennen de mooiste routes daar naar toe. Weg van de drukte en de paden die iedereen loopt. Lekker er even helemaal uit in de vroege zomer, ervaar de ontspanning die ontstaat door inspanning, de relativering van alledag.
We maken dagtochten door dit landschappelijk onverwacht mooie gebied. Het Zwarte Woud is niet voor niets grotendeels een natuurpark. Ontdek het leefgebied van het zeldzame Auerhoen, verwonder je over miljoenen jaren oude rotsen en gletsjermeren, bewonder het uitzicht op de Alpen en laat je in het comfortabele gasthof verwennen door lokale lekkernijen. Frisgroene bossen, rode weidebeuken, moerassen, beekdalletjes, watervallen, kale toppen en meren wisselen elkaar af. We beklimmen de hoogste toppen vanaf hun mooiste kant en mijden de liftjes. Regelmatig staan we stil bij al het moois wat we tegenkomen. Genieten puur. En zeker weten, na afloop wil je meer!


COVID: De inreisregels en maatregelen op de reisbestemming kunnen ten tijde van de reis anders zijn dan ten tijde van het boeken van de reis; dit is jouw risico. Je loopt het minste risico als je volledig up to date blijft met vaccinatie en boosters. Hou ook rekening met het moeten doen van aanvullende PCR-testen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de regels. Zie de aanvullende voorwaarden Corona.


Terug naar het overzicht groepsreizen

bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 1
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 2
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 3
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 4
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 5
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 6
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 7
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 8
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 9
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 10
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 11
bergwandelen dagtochten lente zwarte woud comfort 12

Programma

Dag 1 We ontmoeten elkaar om 16:00 bij het Gasthof en installeren ons in onze kamers. Met uitzicht op de bergen kunnen we lekker bijkomen van de reis en kennismaken met elkaar. Na het diner bespreken we gezamenlijk de wandelingen voor de komende dagen.

Dag 2 t/m 5 Niets staat ons in de weg om buiten te gaan genieten. Er zijn heel veel mogelijkheden, deels vertrekken de wandelingen vanuit het Gasthof zelf. Voor andere wandelingen moeten we een stukje rijden met de auto. Een greep uit de mogelijkheden: Kunkelbachhutte en Herzogenhorn, Belchen en Weidbuchenpfad, Feldbergronde via Linde-Napf, Spiesshorn en Albschlucht, Bernauer Panoramaweg. We wisselen meer inspannende en rustigere dagen met elkaar af. De wandelingen variëren daarbij in lengte van 9,5 km met 290 hoogtemeters tot maar liefst 18,2 km met 857 hoogtemeters. De meeste wandelingen zijn echter ongeveer 11-14 km lang met rond de 600 hoogtemeters Voorop staat samen genieten van al het moois wat de lente ons laat zien. Als we een terrasje tegenkomen slaan we dat niet af!

Dag 6 We ontbijten om half acht en pakken onze auto’s alvast in. In de ochtend maken we nog een korte wandeling, we willen eigenlijk nog niet vertrekken! Weer helemaal opgeladen rijden we in de middag terug naar Nederland. Je kunt natuurlijk ook nog één of twee nachten langer blijven. Vraag ons naar prijzen, mogelijkheden en beschikbaarheid.