Micro Kampeertrektocht Midden-Delflanden

Type reis:
Tweedaagse kampeertrektocht met bepakking
Groepsreis

Locatie:
Midden-Delflanden, Zuid-Holland, Nederland
Data:
19 t/m 20 juni 2021

Avontuur           ❶❷④⑤
Natuur                ❶❷❸❹
Comfort             ❶❷❸④⑤
Conditie             ❶❷④⑤
Techniek            ③④⑤

Er even lekker op uit in een onverwacht mooi stukje natuur in de Randstad. Je werkt aan je conditie voor die komende tocht in de bergen, terwijl we bijna het hele weekend onder zeeniveau zitten! Dit weekend nemen we ons huisje op de rug en ervaren hoe het is om daarmee een lekker stuk te wandelen. We geven, indien gewenst, uitleg over alles wat je wilt weten over het wildkamperen in de bergen en je kunt diverse outdoor-maaltijden uitproberen.
We nemen je mee over de mooiste paadjes door de polders tussen Delft en Maassluis, langs historische plaatsjes, oude trekvaarten, jachthavens, slootjes, venen, bos en uitgestrekte weilanden vol met vogels. Hoe groot is het contrast als we uiteindelijk aan de Nieuwe Waterweg staan, met de grote zeeschepen en de industriële havenactiviteiten aan de overkant.
We overnachten op de mooiste natuurcamping in Midden-Delflanden, Buitengoed Ta Fête. Als we de tenten hebben opgezet tussen de fruitbomen, bak je je eigen pizza in de houtgestookte pizza-oven! Geniet van de boerderijdieren, het weidse uitzicht op de ondergaande zon bij het kampvuur en de wuivende grashalmen in de wind. Was het maar een weekend? Het voelt als een hele week!

Prijs € 189,- p.p.
Inclusief:

 • Bergwandelgids
 • 1x kampeerplek op natuurcamping met pizza-arrangement
 • Outdoor-maaltijden 'proeverij': 1x avondeten en 1x ontbijt
 • 2 wandeldagen, instructie waar nodig en/of gewenst
 • Gebruik pannen/brander
 • Garantieregeling

Exclusief:
Kampeerspullen, reiskosten, lunches, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard, materiaal/kleding conform paklijst, verplichte reisverzekering, annuleringsverzekering, bergen ;-)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Zelf regelen:

Je gebruikt je eigen trekkerstentje, matje, slaapzak, trekking-rugzak. Indien je dit niet hebt, neem even contact met ons op voor adressen waar je dit kunt huren.

Besluit doorgang reis:
Uiterlijk 13 juni; corona-groepsgrootte moet minimaal 4 zijn.

Min. deelnemers: 3
Max. deelnemers: 5

Indien de corona-groepsgrootte maximaal 4 is, splitsen we de groep en zetten een tweede gids in.
Uitvoering conform inzichten/regels omtrent corona-preventie op dat moment.

Boek deze reis
 Meer informatie nodig?
Folder

Contact

Terug naar het overzicht groepsreizen

 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 1
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 1
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 3
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 3
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 2
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 2
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 4
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 4
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 6
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 6
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 5
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 5
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 8
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 8
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 7
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 7
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 9
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 9
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 11
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 11
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 10
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 10
 • delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 12
  delft wandelen kamperen halfpension tweedaagse 12


Programma

Dag 1 We ontmoeten elkaar rond 9.15 bij het P&R Transferium van station Delft Campus. Het Abtswoudse Bos is aangelegd in het jaar 2000, rondom een meanderende kreek. Vanaf de top van Moeder Aarde hebben we zicht op de polders waar onze reis doorheen gaat. Verder gaat het door waterrijke gebieden met knotwilgen richting de historische Tanthofkade, welke in de Middeleeuwen de Hoflanden van Delft moest beschermen tegen het water uit de westelijke ‘wildernis’. Bij Schipluiden vervolgen we onze route zuidwaarts over de dijk langs de Vlaardingervaart. Een bijzonder mooi stukje Midden-Delflanden. Wuivend riet, vogels, wind en de weerspiegeling van de zon in het water. Vanuit onze ‘uitzichtstoelen’ voelen we ons de koning van de polder. Bij de Vlietlanden scheren de watervogels laag over ons heen en duiken we de Zouteveensepolder in richting ons kampeerplekje, Buitengoed Ta Fete. Dit kleinschalige en vriendelijke natuurkampeerterrein ligt middenin de polder rondom een Middeleeuwse boerderij. Je tent staat onder de fruitbomen en je geniet van de vrijheid, de rust en de ruimte om je heen. Wie weet zien we de velduil die hier woont. 14,5 km, 4 uur lopen excl pauzes

Dag 2 We staan lekker vroeg op, zodat we ruim de tijd hebben om de langere dagetappe van vandaag te voltooien. We starten meteen met een paar hoogtepunten. De idyllische Zweth, het Holierhoekspolderpad, een smal paadje dat juist weer open is na het broedseizoen, en de Woudweg. We volgen nog een stukje van de Oostveenroute langs de Zweth. De Vlaardingervaartroute brengt ons weer terug bij de Vlaardingervaart. Via de bosrijke Broekpolder en over het prachtige wandelpad langs de Boonervliet zetten we koers richting Maassluis. Heel misschien kunnen we de zeldzame rietorchis vinden of zien we een bruine kiekendief. De vlieten waar we langs lopen zijn gegraven om het overtollige water uit de polders af te voeren richting de Nieuwe Waterweg. Deze reis eindigt op het stationsplein van Maassluis. Hier vind je diverse OV mogelijkheden om terug te reizen naar je auto of direct naar huis. 18 km, 5 uur lopen excl pauzes

Evt Instructie Wildkamperen in de bergen Rugzak inpakken, looptempo, pauze-strategie, gebruik van stokken, kampeermateriaal, wildkampeerregels, kleding, voeding, branders, waterzuivering, specifieke risico’s van wildkamperen