Juwelen van het Virgental

Type reis: Lichte huttentocht, bergwandelen voor natuurliefhebbers en fotografen

Locatie: Virgental, Ost-Tirol, Oostenrijk

Start: 18 juli 2021 9.00 uur
Einde: 23 juli 2021 in de loop van de middag

Het Virgental dringt diep door in het Nationalpark Hohe Tauern, het grootste nationale park van de Alpen. In dit nationale park wordt de natuur strikt beschermd, en terecht, er komen diverse unieke soorten voor. De Grossvenediger domineert het Virgental in het noorden. Het is na de Grossglockner de bekendste berg van het nationale park, en met zijn 3666 meter hoogte de op drie na hoogste berg van Oostenrijk. Een groot deel van zijn oppervlak is nog met gletsjers bedekt, en vormt een prachtig decor voor onze ontdekkingsreis.

Al vroeg in de vorige eeuw kwamen August Prinzinger, een parlementslid, en Albert Wirth, een houthandelaar uit Karinthië, op het idee om de unieke natuur in de Hohe Tauern voor toekomstige generaties te behouden. Een bescheiden stuk grond van 1100 hectare (11 km2) werd aangekocht, dat in de loop der jaren werd uitgebreid. Maar pas in 1971 werd een overeenkomst tussen de Bundesländer Karinthië, Salzburgerland en Tirol getekend, waarin werd vastgelegd dat een gemeenschappelijk nationaal park zou worden opgericht. Tussen 1981 en 1992 werden vervolgens de regels rondom dit park door de drie Bundesländer ondertekend.

Inmiddels is het met 1856 km2 uitgegroeid tot een omvangrijk gebied waar geen skiliften of wegen gebouwd mogen worden, geen landbouwgif of kunstmest mag worden gebruikt, en slechts zeer beperkt gejaagd. In de randzone worden landbouw en veeteelt op traditionele wijze bedreven, wat zorgt voor een grote biodiversiteit en bloemenrijkdom. Een waar feest voor natuurliefhebbers en fotografen.

Tijdens onze tocht zullen we kennismaken met de landschappen die ontstaan na het terugtrekken van de gletsjers, genieten van contrastrijke uitzichten, meertjes en wilde beken, stilstaan bij de ontelbare soorten bloemen, speuren naar gemzen, steenbokken en marmotten, we zullen kunnen genieten van lokale gerechten, en misschien zien we zelfs de baardgier zonder een vleugelslag overzweven. We nemen genoeg tijd om dit alles te ontdekken en vast te leggen.

Prijs € 895,- p.p.   6 wandeldagen met minimaal 4, maximaal 8 personen

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


  • Inclusief: bergwandelgids, 5x overnachting met halfpension, entree nationalparkhaus, garantieregeling
  • Exclusief: reiskosten retour Oostenrijk, vervoer ter plekke, parkeerkaart, lunches, drankjes, snacks, materiaal/kleding conform paklijst, uitgaven van persoonlijke aard, reisverzekering met bergsportdekking (verplicht) en annuleringsverzekering (aan te raden)

 Conditie: Je kunt 4-5 uur per dag lopen met een middelzware rugzak.               

Accommodatie: Slaapzaal in berghutten

Reis: Wij faciliteren carpoolen via een app-groep, maar regelen geen vervoer.

Zelf regelen: Overnachting voorafgaand en na afloop van de huttentochtMeer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Boeken: Klik hier

Terug naar het overzicht groepsreizen