De Kracht van de Stille Bergen 

Huttentocht Oostenrijk vanuit Schladming

garant vertrek, boekbaar

Verwonder je over een oerlandschap
Loop over bergruggen en toppen
Slaap in idyllisch gelegen berghutten
Voel de kracht van water tot in je botten

18 t/m 23 september 2022
6 dagen

Schladming
Niedere Tauern

€ 895 p.p.

Type reis:
Huttentocht met Nederlandstalige gids
Bergwandelen met bepakking
Groepsreis
Voor wie:
Bergwandelen voor avonturiers
Enige ervaring met lopen op blokken is fijn
Inspanning:
Max 1000 Hm, 13 km per dag
Totaal: 58 km, 4500 Hm
Hoogste punt: 2618 m
Laagste punt: 1080 m
Rugzak ongeveer 10 kg

Avontuur           ❶❷❸❹
Natuur                ❶❷❸❹
Comfort             ❶❷❸④⑤
Conditie             ❶❷❸④⑤
Ervaring              ❶❷❸❹

Jouw gids op deze reis:

Bep Maltha | Met BepBep Maltha, IMLBackup-gids:

Peter Verburgh | Met BepPeter Verburgh, TBWF


Inclusief:
6 Wandeldagen met gids
5x Slaapzaal en ontbijt in berghutten
Toeristenbelasting
Garantieregeling
Exclusief:
Heen- en terugreis, vervoer ter plekke, diners, lunches, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard, materiaal/kleding conform paklijst (zie folder), verplichte reis- en bergsportverzekering, verblijf voorafgaand en na afloop van de huttentocht, annuleringsverzekering, parkeerkaart

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Zelf regelen:
Je regelt zelf je verblijf voor de nacht voorafgaand en na afloop van de huttentocht (17/18 en 23/24 sept 2022).
Besluit doorgang reis:
Uiterlijk 28 augustus 2022
Min. deelnemers: 4
Max. deelnemers: 8

Boek deze reis

Folder
Contact

De Schladminger Tauern zijn weliswaar minder hoog dan de nabije Hohe Tauern, echter deze ‘stille bergen’ zijn minstens zo spectaculair. Ontelbare meren en ruige wanden getuigen van een verleden vol met gletsjers, de paden lopen over meerdere toppen met onvergetelijke uitzichten op de omringende bergwereld en het Dachsteinmassief, we slapen in gastvrije berghutten op schilderachtige locaties. Af en toe zet je een luchtig pasje of tref je nog een sneeuwveld aan. Ontmoet alpensalamanders, paddenstoelen, herfstbloemen, en heel veel mossen en korstmossen. Ga op zoek naar dolinen en mijnbouwresten. De etappe door de Klafferkessel is een van de mooiste in de Alpen met maar liefst 30 meren in een oeroud kristallijn landschap omringd door steile pieken. Na al dit moois sluiten we af met de hoogste waterval van Steiermark, waar we de kracht van dit waterrijke gebied niet alleen kunnen zien maar ook horen en voelen tot diep in onze botten. Een tocht voor sportieve genieters.

COVID: De inreisregels en maatregelen op de reisbestemming kunnen ten tijde van de reis anders zijn dan ten tijde van het boeken van de reis; dit is jouw risico. Je loopt het minste risico als je volledig up to date blijft met vaccinatie en boosters. Hou ook rekening met het moeten doen van aanvullende PCR-testen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de regels. Zie de aanvullende voorwaarden Corona.


Terug naar het overzicht groepsreizen

schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-1
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-11
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-3
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-2
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-13
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-12
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-5
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-7
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-4
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-8
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-14
schladming-tauern-bergwandelen-huttentocht-herfst-steiermark-9


Programma

Dag 1 We ontmoeten elkaar om 8.30 bij het dalstation van de Hochwurzenbahn in Rohrmoos bij Schladming. Na een materiaalcheck nemen we de lift naar het bergstation en wandelen over een langgerekte, uitzichtrijke bergrug en over meerdere toppen naar de Ignaz Mattishutte aan de Giglachsee. Hier zullen we twee nachten blijven.

Dag 2 We maken een geologisch uitstapje naar het Kalkvenster, een klein gebied met kalkrotsen temidden van dit oud kristallijne gebied. We kunnen één of beide Kalkspitzen beklimmen, en gaan op zoek naar dolinen. We relaxen aan de Giglachsee of op het terras van de Giglachseehutte. Het Giglachkar is schilderachtig mooi. Geniet van lekker eten om kracht op te doen voor de komende etappes.

Dag 3 Vandaag steken we over naar de Keinprechthutte, onze eerste hoogalpiene etappe door de om zijn waterrijkdom bekend staande Schladminger Tauern. Het pad voert ons over de top van de Rotmandlspitze, nogal inspannend via zigzagpaadjes over puinvelden en langs vele kleine meertjes, maar met als beloning een ongelooflijk indrukwekkend panorama op de bergen waar we nog doorheen zullen lopen. Het Giglachkar en het Duisitzkar liggen aan onze voeten. Het is niet voor niets een beschermd Natura 2000-gebied!

Dag 4 Langs en over heel veel watertjes stijgen we gestaag naar de ‘droogbrood’scharte. Als we goed kijken zien we de alpensalamander met zijn aparte loopje, het lijkt meer op borstcrawlen met zijn vier poten tegelijk. De namen op de kaart doen vermoeden dat er hier ook zirben (alpen-den) en gemsen zouden moeten zijn. We genieten van het zicht op de steile wanden en pieken boven de Landawirsee. Vanaf de Gollingscharte volgen we een steil paadje omlaag, onder de machtige noordwand van de Hochgolling, naar wat bekend staat als het mooiste daleinde van de Alpen: de Gollingwinkl. De Gollinghütte is nabij.

Dag 5 Vandaag staat de koningsetappe van het gebied op het programma: de oversteek van de Klafferkessel naar de Preintalerhutte. Lang, en op de Greifenberg lastig. Ook het weer moet meewerken om deze etappe te kunnen lopen. Minstens 30 meren op verschillende etages getuigen van oude gletsjers. Mossen en korstmossen op het kristallijne gesteente suggereren een noordelijke toendra maar dan met hoge bergen rondom. Dit blijft eeuwig in je herinnering!

Dag 6 Alsof al die indrukken nog niet genoeg zijn, wandelen we vandaag omhoog naar de Sonntagkarsee om vandaar de Riesachbach omlaag te volgen tot de hoogste waterval van Steiermark. Hier ervaar je de kracht van het water niet alleen door het te zien, maar ook door het te horen en te voelen! Avontuur tot op de dalbodem, waar we bij Almgasthaus Riesachfälle de belevenissen van deze week de revue laten passeren. Met bus of taxi rijden we terug naar de auto.