Team

home

Met Bep is opgericht door Bep Maltha.
Bep is bioloog en International Mountain Leader.

Het is zeker ook mogelijk dat je op stap gaat met Peter Verburgh. Peter is geautoriseerd Tiroler Bergwanderführer en is daarnaast al enkele tientallen jaren actief als alpiene hoofdinstructeur van de NKBV. Een onmisbaar teamlid voor het cursusprogramma! Ook Peter heeft een passie voor de bergnatuur.

 

Bep Maltha

Bep Maltha. Bep heeft ruim 30 jaar ervaring in de bergen, niet alleen met bergwandelen maar ook met alpiene beklimmingen, sportklimmen, toerskiën en ijsklimmen. Zij kent elke uithoek van de Alpen en heeft ook daarbuiten op hoge toppen gestaan. Zij vertelt het verhaal achter wat je ziet en laat je onverwachte details en de samenhang ontdekken. Genieten van de bergwereld, het liefst op afgelegen paadjes waar de gemiddelde wandelaar niet komt, in combinatie met die altijd weer verrassende natuur staan centraal in haar reizen.

"Bergwandelen betekent voor mij de combinatie van lastig terrein en natuur, onverwachte ontmoetingen met mens en dier, contact met elkaar, de berg, de natuur. Dat alles doet iets met mij. Ik kan mij daar tot in het oneindige over verwonderen. Ik zoek graag de grenzen op van wat bergwandelen heet, en dan niet vanwege de fysieke uitdaging maar omdat ik mij daar thuis voel, dat ruwe terrein waarin je al je kennis en vaardigheden nodig hebt om er te kunnen bestaan. Het liefst natuurlijk zonder in de rij te lopen. Afgelegen, onontsloten, onbekend, net even anders benaderd dan gangbaar is. En ja, dat kan ook in de Alpen. Ik kan intens genieten van het uitzicht maar ook van de details, dat prachtige bloemetje dat hier maar mooi weet te overleven, het hermelijntje dat een spelletje met mij speelt, het wolkenspel om mij heen. Ik voel me klein maar toch intens aanwezig. Alle zintuigen staan aan.

Bergwandelen betekent voor mij ook het overdragen van kennis. Ik vind het zo mooi om te laten zien hoe mooi de bergnatuur is. Maar ook om mensen die hun eerste schreden in de bergen zetten te begeleiden en op te leiden zodat ze dat avontuur met de nodige kennis en vaardigheden zelfstandig kunnen aangaan. Zowel in de zomer als in de winter.

Als er een klik is, en als ik zie dat mensen volop aan het genieten zijn en tot rust komen, dan is voor mij een reis geslaagd. Want dat is wat de bergen doen en waar ik graag de randvoorwaarden voor schep. Als ik weet dat ik het absolute max uit de tocht en de omstandigheden heb gehaald. Dat mensen hun grenzen hebben kunnen verleggen en een mooie ervaring rijker zijn. Die highfive op een mooie top of na een prachtige dag in de bergen met elkaar. Ja dat."

Inspiratie

Inuit poem:

And yet there is only one great thing

The only thing: to live

To see in  huts and on journeys

The great day that dawns

And the light that fills the world