Bep Maltha | Met Bep bergwandelen

home

Met Bep is opgericht door Bep Maltha. Bep is bioloog en International Mountain Leader. Zij neemt jou mee, niet alleen over een wandelpad, maar op een veel bredere reis door de bergnatuur, de geologie, de mythen, de alpencultuur van het gebied. Via wandeltoppen en passen en dan vooral met elkaar. Als geen ander maakt zij de reis passend aan de interesses van de groep en speelt zij met de omstandigheden om jouw herinneringen maximaal mooi te maken. Dat is haar kracht. Daarom ga je mee Met Bep. Ontdek die bergen en, zeker weten, na afloop kijk ook jij anders naar de bergen.

Missie

Bij ons vind je geen standaard trektochten, maar elke reis is een bijzondere parel die met zorg is ontwikkeld en tot in de puntjes georganiseerd. Waardoor jij verbinding kunt maken met de natuur, met gelijkgestemden, en jezelf weer in het moment kan zetten. Graag delen wij onze passie voor de bergen en de natuur met jou.

Duurzaam reizen

Reizen (naar de bergen) is per definitie een grote belasting voor het milieu. Dat wij dit toch willen doen komt voort uit de overtuiging dat wij meer bijdragen aan het creëeren van bewustzijn en respect voor de natuur dan de belasting die het oplevert. Een intensieve ervaring in de bergen staat garant voor bewustzijn, respect voor en connectie met die natuur. Wat al dat moois, daar wil je toch van blijven genieten! Onze verhalen openen als vanzelf je ogen voor de samenhang.

Wij reizen zoveel mogelijk naar bestemmingen waarvoor niet gevlogen hoeft te worden, waarbij we treinreizen of carpoolen stimuleren binnen onze reisgroepen. De gids moet natuurlijk ook reizen, we proberen een planning te realiseren waarbij de gids zo min mogelijk heen en weer reist naar Nederland. En als we rijden, dan rijden we zo zuinig mogelijk.
Onze reisgroepen zijn maximaal 8 personen groot. Dit levert jou als reiziger meer persoonlijke aandacht, maar heeft ook grote positieve effecten ten opzichte van bijvoorbeeld groepen van 12 personen. Denk bijvoorbeeld aan verstoring door geluidsoverlast waardoor dieren opgejaagd worden. De keerzijde van kleinere groepen is wellicht de iets hogere reissom.
Als we de keuze hebben verblijven we het liefst in hutten die milieumaatregelen hebben genomen, en/of gebruik maken van in de omgeving geproduceerd voedsel. In een bivacco eten we vriesdroogmaaltijden waar geen palmolie in zit.
Uiteraard laten we nergens afval achter, plukken we geen bloemen en gaan we niet achter dieren aan. Als er ergens afval langs het pad ligt, dan proberen we dat altijd mee te nemen.
Op kantoor staat de verwarming altijd laag en trekken we een warme trui aan. We zijn tenslotte niet voor niets buitensporters. Bovendien zijn we actief bezig om van gas volledig op zonne-energie over te gaan. We recyclen de weinige printercartridges die we verbruiken.
Peter Verburgh

Het is zeker ook mogelijk dat je op stap gaat met Peter Verburgh. Peter is geautoriseerd Tiroler Bergwanderführer en is daarnaast al enkele tientallen jaren actief als alpiene hoofdinstructeur van de NKBV. Een onmisbaar teamlid voor de cursus bergwandelen en voor mooie tochten in Tirol. Ook Peter heeft een passie voor de bergnatuur!Inspiratie

Inuit poem:

And yet there is only one great thing

The only thing: to live

To see in  huts and on journeys

The great day that dawns

And the light that fills the world